CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, September 13, 2011

~Jom main bunga api~

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Salam semua..kemeriahan raya tak sah kalau takde mercun or bunga api kan...sape sokong mama angkat keyboard..hahah..kat cni pun tak susah nak carik 'bekalan' tu..bersepah2 kat ladies street..siap yg jual pompuan2 yg pakai niqab lagi..selamba jek..takde takut2 pung..dan aritu sempat la gak kami beli bunga api utk kanak2 ribena mase jalan2 kat ladies street..mahal dah rupenye..bunga api yg batang besi isinya ade 10batang..ketot2 pulak tu..dah 5riyal sebungkus..ade la 4 bungkus kami beli..

Disebabkan seminggu sebelum raya papa night shift..takleh nak main sbb mama tak berani nak bwk anak2 kuar main tanpa papa..pastu pas raya pulak papa keje gak..walau shift pagi,balik sampai umah dah letih..tak larat nak layan ke'riangan' kanak2 ribena tu pulak...dan akhirnya baru last week dapat main bunga api tu..apa lagi hepi bukan kepalang la mereka2 itu...

layan main bunga api..

Lepas abis main bunga api..layan pulak anak2 kat playground baru depan compound..rezeki malam ni takde pulak anak2 arab yg selalu konker tu...puas gak la derang main..

layan main playground kejap..

1 comment:

  1. izan.. akakpun der entry main bunga api punya...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...